BLOG

Uten sparing – ingen mote

Jeg skrev litt i forrige artikkel om det å forelske seg var mye mer enn bare kjærligheten. I hvert fall dersom man kommer så langt at men bestemmer seg for å flytte sammen og leve under samme tak. Da kan det fort bli ganske dyrt om man ikke er godt forberedt. Mange er jo litt forberedt, men det er de som ikke er forberedt i det hele tatt også. Alt må kjøpes inn nytt eller brukt dersom man flytter til eget bosted for første gang.

Lite sparing

Det er vel ikke veldig mange ungdommer som har spart seg opp særlig med økonomiske midler meds de har vært i tenårene. Men noen er det selvfølgelig – ingen regel uten unntak. Jeg var dessverre av typen som ikke hadde spart særlig, så det ble mye shopping den første tiden den gangen jeg flyttet for meg selv første gangen. ALLE pengene man fikk inn gikk jo til et eller annet i huset.

Moten

Dersom man er av typen som vil følge moten på så mye som man bare kan blir det ikke mye sparing av penger i ungdommen. Da er man nesten avhengig av å ha foreldre som har litt ekstra god økonomi.

Men det stopper jo ikke med mote og slikt bare fordi man vokser opp og går over i de voksnes rekker og ikke er ungdom lenger. I løpet av ungdommen har det vært mye klær og gadgets som har vært motesakene. Klær for å se ut som siste mote, og telefoner og alt annet elektronisk utstyr slik at alle venner og bekjente ser at man virkelig følger med i tiden. Det er så mye så jeg vet nesten ikke om jeg klarer å skrive om det her engang hvor jeg kan sitte stille og rolig å konsentrere meg om hva som skal ned på papiret her.

Valg av bolig

Hvordan er egentlig den økonomiske situasjonen? Skal det kjøpes bolig eller skal det leies bolig. Mulighetene er flere og det finnes mye i veldig mange prisklasser. Og det er jo flere steder som er mer trendy og moteriktig å bo da enn andre steder igjen.

Alt man skal foreta seg må vurderes og måles opp mot hva muligheter og anledninger man har. Både personlig og eventuelt hva kan man få en støtte eller hjelp fra foreldre. Har begge partene foreldre som kan støtte opp eller er det bare den ene siden – spørsmålene som dukker opp er mange!

Men dersom man regner med at begge partene kommer fra en gjennomsnitts familie, så er det mye mote saker som må forsakes for at de skal få ting til å fungere. Mange lever dessverre over evne og havne i økonomisk uføre. Da kan det bli som enkelte av tilfellene man har kunnet se og oppleve på Luksusfellen på TV. Der har det vært noen som har fulgt moter og trender litt for langt og havnet i motsatt ende selv til slutt.

Altså poenget er å være så fornuftig man bare kan – det er da man kommer lengst og får mest ut av de midlene man har til rådighet.

© 2021 Anti Sweden