BLOG

Rare motetrender

Rare motetrender

Motene har alltid en tendens til å sjokkere. Det er alltid viktig å skille seg ut, samtidig som de fleste ønsker en slags form for uniform klesmote. De vil nemlig ikke skille seg ut for mye. Det betyr at det ofte er alfa-personer som fører trenden videre. Men i vår ville verden er det likevel helt opp til hvem som helst å lage motetrender. Og det fins noen skikkelige rare motetrender i dagens samfunn.

Cutouts

Cutouts i klær er en merkelig funksjon av at moten hele tiden skal sjokkere og eksperimentere. Men at noen vil gå med det er litt snålt. Likevel er det å by litt på seg selv veldig populært. Rart blir det når det lages topper, t-skjorter og gensere som er så korte at undersiden av puppene vises. Og det er jo ikke slik at alle besitter en modellkropp heller. Da blir det ikke bare litt av stasen som kommer fram. Men det kan godt hende mannen liker det? Særlig anvendelig er det neppe.

Fotbinding og kirurgi

Nå skal vi fram til noe som er mer ekstremt og til tider må det ha vært svært smertefullt. Tidligere var det nemlig vanlig at kinesiske kvinner fikk føttene bundet opp slik at de skulle passe inn i en minimal sko. Fotbinding fungerer slik at foten bindes på en slik måte at selve formen på foten etter hvert endret form. Idealet var en liten fot, noe som ble betraktet som vakkert og erotisk. 

Enda verre ting har kvinner måtte gjennomgå for sin skjønnhet. I en periode var det mote å ha smal midje. Ikke bare litt, men ekstremt smal midje. De gikk så langt at de til og med fikk fjernet de nederste ribbeina for at midjen skulle bli smalere. Sammen med et stramt korsett ble idealet oppfylt.

Hvordan bærer du jakken din?

Litt mer hyggelig å snakke om moter som ikke gjør vondt. Men merkelig og rar er den. I dag skal det faktisk være slik at man har en diger jakke som nesten faller av. Ha jakka på bare litt halvveis, så er du mega-trendy, nesten et ikon vil mange mene. For det er litt slik i 20-åra at ting skal være litt avslappet, litt relaxed, litt null-stress. Og det er jo ganske godt da.

Vesker

Veskene i 2020 skal være store – nei de skal være gigantiske. For er det ikke noe med kvinner og rot i kaoset? Vel, er det noe de ikke finner, så er det garantert i veska. Så hvorfor ikke ha en så stor veske at det ikke er mulig å overse leppestiften eller håndkremen? Vel, gigantisk skal det hvert fall være. Om det er velur eller stoff spiller ingen rolle – så lenge det er stort. Eller ekstremt lite, bare sjekk it-vesken.

Koronamote?

Ja, sannelig har det ikke også dukket opp en pandemimote også. For nå skal plutselig alle dekke seg til med munnbind og plasthansker. Vel, noen sykepleier er faktisk som polstret at de ser ut som påskekyllinger. Kanskje blir dette årets mote nå som våren nærmer seg?

© 2021 Anti Sweden