BLOG

Mote og ungdom i dagens samfunn 2

Det er et enormt press på dagens ungdom når det kommer til merkeklær og hva de skal ha på seg for å bli godtatt i gjengen! Har du ikke den riktige jakka eller den riktige genseren inni jakka – nei da kan du bare se å finne deg andre å «henge ut» sammen med. Denne gjengen har bare det aller nyeste av merkeklær og mote. Koster ikke buksen sin over 1000 kroner da er du ikke godtatt.

Stort press

Det er ikke bare i klesveien at presset er stort og kanskje til tider ubehagelig for dagens ungdom. I dag skal alle ha telefoner av nyeste merke. Har du ikke siste modell av Samsung eller IPhone så er telefonen din historisk og kan like gjerne bli plassert på museum liksom. Og vi alle vet vel hva nyeste modell av disse telefonene koster. Og ikke nok med det, men de skifter jo modell rimelig ofte så det koster store penger å følge med på moten her også. Skal lage en oversikt over alle de forskjellige modellene iPhone har utgitt siden de kom på markedet.

Iphone

I 2017 var det ti år siden første modellen av IPhone kom ut på markedet. Den første telefonen kom på markedet i 2007, og het bare iPhone eller iPhone 2G. Den hadde to megapiksler i kamera og var en utrolig telefon den gangen.

I 2008 kom iPhone 3G. Dette var en telefon hvor mange feil var utbedret fra fjorårets telefon, og den hadde nytt design. Applikasjons butikk eller AppStore kom sammen med denne telefonen. Det har blitt den største butikken for app’er for telefoner.

Den tredje utgaven av iPhone het iPhone 3GS. Den hadde da en bedre grafikk brikke, raskere prosessor, 3 megapiksel kamera, auto fokus, video, redigering og kompass. Du kunne også gi telefonen kommandoer med stemmen. Og lagringsmuligheten var utvidet til å kunne ha helt opp til 32 GB lagringsplass.

iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S og iPhone 5C kom på løpende bånd de påfølgende årene. Etter iPhone 4 var det ingen veldig store endringer, men mindre design endringer. Men nummer 4 var den eneste som hadde en del forandringer. Nytt design, front kamera til videosamtaler, LED blits til kameraet som tok bilder med 5 megapiksel.

DE neste modellene etter nr 4 var det mindre endringer ved. Litt forbedret kamera samt at Siri dukket opp. Siri er digital damen du kan snakke med og stille spørsmål. Litt små endringer på designet, fingeravtrykk sensor og touch ID. Og den siste i denne rekken var Apple sin billigutgave av iPhone. Hvorfor dette er en billigutgave sies det ingenting om i historikken nå.

Så forsvant tiden med så små telefoner som mulig. Fra nummer 6 økte skjermstørrelsen og skjermen endte på 5,5’’ på iPhone 6 Plus.

Dagens modeller

Så begynner vi å nærme oss de telefonene som Apple fantastene har i dag. Men det har blitt så mye info at jeg tror jeg bryter av her og fortsetter i en ny artikkel om en liten stund. Det er enda seks modeller igjen å presentere. Og dagens ungdom er også veldig opptatt av Android telefonen Samsung. De har også mange modeller vi skal kikke innom.

© 2021 Anti Sweden