BLOG

Mote eller ikke mote

Det er mange mennesker i verden som er veldig opptatt av mote og fashion. Både til seg selv og hva som skjer ute i den store verden med mote. Hva er nytt, hva er trenden, hva er det som kommer til sommeren, høsten, vinteren og så videre. Mye er vel nesten forhåndsbestemt da for eksempel de store magasinene og de store butikk kjedene har såpass makt i denne verden at de bestemmer hva som skal på mote og ikke. Men det er ikke alltid at man kan benytte absolutt siste mote som vanlig menneske. Noen ganger benytter man mote som har vart en stund, noe som aldri går av moten eller ting som har vært på mote tidligere og som kan «blusse opp» igjen ved at noen benytter det i hverdagen.

Bra / ikke bra

Det å være motebevisst eller kle seg moteriktig er ikke alltid like lett. Det er mange regler som skal og må følges. Det er mange regler som sier at dersom man kler seg slik så MÅ man gjøre slik og slik. Men dersom man gjør slik, da kan man gjøre slik igjen også! Så finnes det mange «snarveier» underveis. Man skal være meget dyktig og ha masse kunnskap om mote dersom man skal følge opp moten hver eneste dag. Og jeg tror ganske sikkert at det er en stor fordel med en tykk lommebok også (eller i hvert fall som var tykk før du var ute og handlet alle de mote tingene du trenger for å leve 100 % moteriktig i dag). Moter kommer og moter går i alle sammenhenger. Men hvem er det egentlig som bestemmer hva som er mote og hva som ikke er mote. Jeg vet ikke sikkert, men jeg tror i hvert fall moteblader og motehus har stor makt og påvirkning. Men det er også de store kleskjedene som har sitt å si. For de kan jo allerede i dag si hva som sannsynligvis kommer på moten til sommeren.

Bra / ikke bra

Men det er jo trendsettere og miljøer i hvert enkelt land også som bestemmer mye. Benytter trendsetterne / ikonene / kjendisene seg av det så må det jo være bra saker og dermed «ruller ballen» av gårde. På internett finner man jo også mengder med sider om mote og fashion. Der er det sikkert også mange som forsøker å være trendsettere. Og noen lykkes sikker, mens andre sitter igjen som «svarteper».

Tabu

Tabu

Regler skal følges og regler brytes hele tiden – hver dag. Selv om det er viden kjent i alle aldersklasser og miljøer i verden så skjer det brudd på «mote-reglene». Noen er greit at blir brutt, men det er noen regler som er totalt tabu å bryte. Sokker i sandaler er en av disse som blir ansett som «dødssynd» overalt i hele verden. Og skulle det skje at det blir knestrømper er det enda verre. Sokker til shorts er generelt ikke en god kombinasjon! Men det er igjen de som bruker slikt for å skape «sin» mote og benytter seg av slike tabu situasjoner!

Det er masse man kan skrive om slike situasjoner for og imot og med mote. Skal fortsette noe, men vil muligens «seile» litt mer over og se på noen andre moter enn lær. Vil også se litt mer direkte på klær kanskje så følg med!

© 2021 Anti Sweden