BLOG

Mange moter

Hvordan og hva annet enn klær er det som kan være på mote? Og hvordan merker jeg om ting er på mote eller ikke dersom jeg ikke er typen som følger med i slike sladremagasiner og så videre hvor det meste av slike ting skrives om? Musikk er jo noe veldig mange mennesker bryr seg om – hvordan kommer musikk på moten? Kan det være noe med alle disse listene som musikk noteres på som avgjør om det er populært eller ikke som også bestemmer om det er på moten?

Musikk

Dersom en låt av en artist kommer på topp av VG listen i Norge eller kanskje rekker det topp ti eller inn på listen? Jeg vet ikke sikkert hvor grensen går. Men dette er vel et slags barometer i Norge over hvor populær en låt er. Er låten først på topp og blir der i flere uker så betyr jo det at den er populær og da er vel det ensbetydende med at låten «er på mote» også? Og det finnes jo flere slike lister for musikk rundt i verden. I England og i USA er vel de største og ledende listene. Kommer man inn på de listene og oppover så er man definitivt på rett vei mot suksess og popularitet og dermed også fått inn musikken som mote. Og kommer man med som nominert på Grammy utdelingen, ja da har man gjort det bra. Da er materiale lagt merke til av flere enn bare vanlig publikum. Og det finnes jo flere slik pris utdelinger og premieringer i musikk verdenen. Og alle gir de i sin form heder og ære. Lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.

Restauranter og utesteder

Plasser og steder som er på mote tilhører nok først og fremst de større byene. På mindre plasser er det så store begrensninger med slikt at det sier seg selv at skal man noe sted så har man kanskje ikke noe valg dersom man for eksempel ønsker å spise en biff. Kun en restaurant i nærheten som serverer biff middag. Men på store plasser og selvfølgelig i større byer er valgene flere. Der er det trendy og moteriktige plasser av alle sorter. Restauranter, kafeer, utesteder, barer, puber – ja alle steder har de stedene som er mer «inn» enn andre plasser i forskjellige perioder. Kampen på slike områder tror jeg er knallhard mellom disse plassene.

Mange forskjellige ting på mote

I forskjellige perioder i livet vil det være forskjellige moter som treffer deg og som passer deg. Det er både «normale» og litt mer merkelig ting som kan være moteriktig for enkelte grupper i befolkningen, mens andre ser på det som nesten galskap eller noe. Det å gå i solstudio er noe mange mennesker er tilfreds med. Men det har vært perioder da det var så mange at det skjøt opp solstudioer over hele landet. ALLE skulle ta sol i mørketiden og før ferier og så videre. Men så kom det en ny mote – selvbruning! Det er på førsel av krem slik at man ser ut til å komme rett fra høyfjellet med brunfarge på alle synlig deler av kroppen.

Mange forskjellige ting på mote

Videre kan det være mat som er på mote – taco har jo fått en spesiell plass hos det norske folk. Grandiosa er det vell svært få som aldri har smakt og hvor mange hundre har de spist de som synes dette er helt topp og på mote i deres matvei!

Slik kunne jeg fortsatt videre med alt og alle omtrent. Moter finnes overalt!

© 2021 Anti Sweden