BLOG

Dyr hobby

Jeg vet at jeg egentlig skulle vie denne siden til mote, klær og det meste man liksom bare må ha som man egentlig ikke har råd til. Helt fra barndommen av når foreldrene må betale og videre opp gjennom livet også. I denne og kanskje en artikkel til så skal jeg i hvert fall se på den delen som gjelder opp gjennom livet – altså i den voksne delen av livet. Når man har kommet så langt i livet så er det som oftest ikke glansbilder og Matchbox biler man samler på.

The real thing

En liten situasjonsforklaring. Du har levd i rolige former med kjæreste som etter hvert ble din kone, det ble også familie økning etter en periode som mann og kone. Og etter noen år i denne situasjonen så har du godt passert tyveårene. Du har blitt skikkelig voksen! Du har alltid hatt interesse for biler, motorsykler og alt som kan skape litt fart og spenning. Men utstyret skulle gjerne være noen år gammelt og gjerne ha veteran status – altså mer enn 30 år gammelt. Men på grunn av kjøp av bolig, bryllup, familie økning og alt dette som skjer rundt det å etablere seg i livet så har ikke økonomien tillatt at du dyrker din egentlig store hobby her i livet. Men – NÅ er tiden inne og du har både plass og økonomi til å gjøre noe med din store hobby. Du skal gå til innkjøp av en veteranbil, og får du det til så kommer det sikkert en tohjuling eller flere også inn i garasjen. Men alt du ønsker deg koster en del kroner selvfølgelig.

Første innkjøp

Første innkjøp

I dag når vi skriver 2018 så kan du jo velge kjøretøy helt opp til 1987 som har veteran status. Men, det er noen flere regler for at kjøretøyet skal være godkjent som veteran. Men det er som oftest ok. Bilen eller kjøretøyet skal være eldre eller første gang registrert for mer enn 30 år siden. Bilen skal være gått ut av produksjon. Det kan være etterfølgere, men DEN spesielle typen skal være ute av produksjon.Bilen skal være bevart og vedlikeholdt i sin originalstand, og er ikke vesentlig teknisk endret i hovedbestanddelene. Men det er vel – i hvert fall for meg som er eldre enn veterangrensen (for biler) – biler som er enda eldre som er de «ekte» veteranbilene. Jeg tenker da på 50 og 60 tallet og kanskje noe oppover i 70 årene. Men så var det tilbake til dette med familie og økonomi da. Men du føler jo at du har kommet dit at du BARE MÅ HA en slik bil! Det er flere måter å skaffe det på. Ta opp lån om ikke du har økonomi. Eller ha pengene som er nødvendige og handle det du ønsker. Eller om du er god med bil på å restaurere så kan du garantert tjene deg en del kroner på å kjøpe opp mindre bra biler og restaurere dem. Og deretter selge de med god fortjeneste. Det er flere veier til mål selv om det er noe som er dyrt og man føler at man bare MÅ HA DET.

Søke løsninger er en god ting!

© 2021 Anti Sweden