BLOG

Dagens ungdom og telefoner og utstyr

Etter en kort presentasjon av mange av iPhone sine modeller rakk jeg ikke med de aller nyeste modellene. Jeg skal går raskt gjennom dem også samt at jeg skal se litt på noen av de andre modellene som også er godkjente som mote telefoner blant ungdom. Men det kan ikke være hva som helst. Aller helst så skal det være iPhone eller så kan det også tillates å ha en av de nyeste Samsung modellene.

iPhone videre

Her kommer noe av forklaring på at det jammen ikke er lett å følge med dagens mote krav. iPhone leverte ut sin iPhone SE modell sent i mars 2016. Og da i løpet av de neste 18 månedene leverte de ut og lanserte fire nye modeller i tillegg til denne SE modellen.

iPhone 7, iPhone 7 plus, iPhone 7 plus special version Product Red og iPhone X. Det vil altså si at det ble lansert en ny modell cirka hver fjerde måned gjennom 2016 og 2017. Stakkars de som skal følge moten hele veien og ha alle disse nye modellene så snart de kommer. Det koster «flesk» å handle inn alle disse modellene.

iPhone 7 kommer med en ny type skjerm – en Retina HD skjerm med og god oppløsning. Nye løsninger for spesial teknologi, støtte til Apple 3D-touch, 12 megapiksels kamera og en digital zoom. Den er også vann, sprut og støv bestandig. Dette ifølge krav fra IEC.

iPhone 7 Plus økte størrelsen på skjermen og oppløsningen enda et hakk. Denne telefonen kom også i spesialversjoner og med andre farger enn hva som har vært normalt for iPhone. Og deler av salget går til støtte av HIV / AIDS forskning.

Så kom iPhone X. Det skulle markere ti år siden første iPhone utgivelse. Den kom helt sist i 2017 og er foreløpig siste modell som er utkommet. Men normalt sett tar det jo ikke veldig lang tid inn i 2018 før vi ser en ny modell komme på markedet.

Bare som et hint så koster iPhone X nå i dag over 10 000 kroner å kjøpe. Mye mulig det er variasjoner på størrelser og modeller, men det var det første jeg fant når jeg søkte etter prisen på den.

Samsung

Dersom du har valgt å følge moten med Samsung istedenfor iPhone så har du nesten hatt en enda hardere jobb. Eller skal vi si enda hardere utfordring økonomisk. Samsung har nemlig kommet med enda flere forskjellige varianter i løpet av enda kortere tid enn det Apple iPhone har gjort. Fra første Samsung Galaxy S kom i 2010 så har de pumpet ut rundt 35 varianter frem til i dag. Altså totalt umulig å følge og ha siste modell.

I tillegg til telefoner som ungdommen da skal ha siste mote så er det jo mange andre gadgets også de må ha for å følge moten. Nettbrett er jo en ting. Pc eller kanskje aller helst Mac er en annen ting.

Det er skikkelig tøft å følge dagens mote for ungdommen og det er skikkelig tøft for dagens ungdoms foreldre å være med på dette økonomisk. Klarer du det?

© 2021 Anti Sweden